Kapcsolat: reka.szollosi@elelmiszervilag.hu

Rólam

Pályám során dolgoztam agráriumra szakosodott szakfordítóként, uniós élelmiszeripari szabályozási témákon az agrárminisztérium munkatársaként, megismertem az élelmiszer-kereskedelem nemzetközi szabályozási hátterét a FAO Codex Alimentarius hazai titkáraként és tagja voltam több uniós élelmiszer-szakértői munkacsoportnak is. 2010 és 2021 között a Felelős Élelmiszergyártók Szövetségének szakmai és kommunikációs vezetője voltam.

Jelenleg szabadúszó élelmiszeripari elemzőként, fenntarthatósági  és kommunikációs tanácsadóként, valamint szakíróként dolgozom.

Munkámból adódóan évek óta testközelből figyelem  az élelmiszer-előállítás fenntarthatóbbá tétele körül zajló vitákat is. Mint oly sok fontos téma esetében, most is egymásnak feszülnek a szélsőséges álláspontok és közben elfeledkezünk arról, hogy a megoldáshoz és a valós változáshoz mindenek előtt nyitottságra és ismeretekre van szükség.

Szívből hiszek abban, hogy az élelmiszer-szakma képviselőinek is proaktívan és felelősen meg kell szólalniuk a fenntarthatóbb jövőnkért szükséges változásokról folytatott, igazán csak most kezdődő társadalmi vitákban.

Szeretnék én is hozzájárulni a változáshoz, ezért blogommal arra vállalkozom, hogy minden oldalról körbejárjam a témát, összegyűjtsem az aktuális nemzetközi és hazai  fejleményeket és bemutassam azokat az elhivatott szervezeteket, vállalatokat és szakembereket, akik szenvedéllyel tesznek azért, hogy élelmiszer-ellátásunk átalakításával biztosíthassuk a bolygónk és gyermekeink jövőjét.

Szöllősi Réka